FOTORECEPT: Kuracia pečeň s mungo klíčkami a kurkuma omáčkou
2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
kuracia pečeň
200
g
mungo klíčky
1
KL
soľ
1
KL
olivový olej
štipiek
mleté čierne korenie
Omáčka
300
g
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
4
dl
voda
1
KL
olivový olej
1
KL
ligurček
1
KL
kurkuma
1
KL
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky a osmažíme dohneda na oleji. Na druhej panvici osmažíme na oleji mungo klíčky.
2.
Cibuľu osolíme, okoreníme kurkumou a zalejeme 4 dcl vody. Necháme pod pokrievkou dusiť na miernom plameni.
3.
K mungo klíčkom, ktoré sme smažili 10 minút, pridáme kuraciu pečeň nakrájanú na malé kusy. Premiešame a necháme pod pokrievkou dusiť 15 min.
4.
Medzitým urobíme omáčku. Udusenú cibuľu prelejeme do vyššej misky a spolu s vodou rozmixujeme dohladka. Hotovú omáčku osolíme a podľa chuti zriedime horúcou vodou.
5.
Rozmixovanú omáčku prelejeme naspať do panvice a necháme ohrievať na slabom plameni.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.