Pridať recept

FOTORECEPT: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou

Fotorecept: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

1/2 šálka
amarantové zrno
3 dl
voda
1 ks
mrkva
3 ks
cibuľa
4 PL
petržlenová vňať
1 KL
soľ
1 KL
kurkuma
1 KL
tekuté chilli
1 PL
ľanový olej

postup

Fotorecept: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou
Fotorecept: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou
Zdroj: hanus_prg
 
1.
Cibuľu (3 malé alebo jedna veľká) nakrájame na mesiačiky a mrkvu na malé kocky. Obe suroviny osmažíme na olivovom oleji dohneda.
Fotorecept: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou
Fotorecept: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou
Zdroj: hanus_prg
 
Fotorecept: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou
Fotorecept: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou
Zdroj: hanus_prg
2.
K osmaženej cibuli a mrkve pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a amarantové zrno. Všetko zalejeme 3 dcl vody, prikryjeme a necháme na miernom plameni variť. Keď bude skoro všetka voda odparená, rizoto osolíme a okoreníme kurkumou a chilli. Necháme dovariť, pokým sa neodparí posledná voda.
Fotorecept: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou
Fotorecept: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou
Zdroj: hanus_prg
3.
Pred podávaním pokvapkáme ľanovým alebo iným zdravým olejom. Dobrú chuť k ľahkému obedu alebo večeri !
Fotorecept: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou
Fotorecept: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové mrkvové rizoto s parmezánom
Stačí 5 surovín: Bleskové rizoto, ktoré zvládne aj úplný začiatočník
Dokonalé krémové rizoto máte hotové do pár minút. Na jeho prípravu vám stačí iba 5 surovín, ktoré máte zaručene doma.
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...