Vianočné jablkové prekvapenie
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
jablko
100
g
marcipán
2
PL
med
2
PL
trstinový cukor
1
KL
mletá škorica
2
PL
hrubá múka
1
hrsť
mandle
100
g
maslo
1
balíček
vanilkový cukor
trochu
ovocná šťava
postup
1.
Jablká poriadne umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme ich, vrchnú časť odrežeme a odstránime jadrovník. Marcipán zmiešame s maslom, medom, trstinovým cukrom, škoricou, múkou, vanilkovým cukrom, trochou ovocnej šťavy a zmes poriadne premiešame.
2.
Vydlabané vnútro jablka naplníme pripravenou zmesou. Jablká preložíme do ohňovzdornej nádoby a posypeme ich mandľami. Navrch každého jabĺčka položíme plátok masla a pečieme vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.