FOTORECEPT: Špaldové halušky s cuketou a slaninkou
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
700
g
cuketa
5
ks
zemiaky
1
ks
cibuľa
1
ks
vajce
400
g
slanina
olej
špaldová múka
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Na oleji speníme nakrájanú cibuľku a potom pridáme nastrúhanú cuketu.
2.
Pridáme 2 KL soli a 1 KL čierneho korenia a restujeme za stáleho miešania aspoň 15 minút.
3.
Urobíme si cesto na halušky: Zemiaky nastrúhame na drobno a dáme do misy. Nadbytočnú vodu odlejeme a pridáme 1 vajce, 1 KL soli a špaldovú múku podľa potreby (približne 200g, ale môže byť aj viac, keďže rôzne zemiaky vsajú rôzne množstvo múky).
4.
Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky a varíme do vtedy, kým vyplávajú na hladinu.
5.
Medzitým si pokrájame slaninku a na jemnom ohni uškvaríme do zlatista.
6.
Hotové, precedené halušky potom dáme do misy, pridáme orestovanú cuketu a slaninku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.