Šošovicová polievka so zeleninou
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
mrkva
2
ks
petržlen
1/2
ks
kaleráb
150
g
šošovica
1
ks
údená klobása
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne orenie
1
PL
čerstvé bylinky
1
PL
petržlenová vňať
1
KL
mletá červená paprika
1
PL
sladký paprikový krém
1
PL
pikantný paprikový krém
trochu
olej
trochu
zeleninový vývar
1
PL
hladká múka
postup
1.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, soľ a opražíme. Pridáme vodou prepláchnutú šošovicu, červenú papriku a pražíme ďalej. Prilejeme vývar a pod pokrievkou na miernom ohni varíme domäkka.
2.
Dochutíme korením, nasekanou vňaťou a bylinkami, sladkým a pikantným paprikovým krémom, poprášime múkou a ešte chvíľu povaríme.
3.
Na panvici medzitým opražíme na kolieska nakrájanú klobásku a hodíme ju do polievky aj s výpekom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.