Talianske mäsové placky
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
biely chlieb
5
PL
mlieko
750
g
mleté hovädzie mäso
1
ks
vajce
150
g
strúhanka
2
ks
paradajka
1
PL
oregano
1
ks
mozzarella
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
postup
1.
Krajec chleba namočíme do mlieka a necháme ho napučať. Potom ho roztlačíme a pridáme do misy s mletým mäsom a vajíčkom. Dochutíme soľou, korením a poriadne premiešame. Z mäsovej hmoty tvarujeme placky.
2.
Na kuchynskú dosku nasypeme strúhanku a obalíme v nej pripravené placky. V panvici rozpálime olej a opražíme ich z oboch strán približne 2 minúty. Preložíme ich do ohňovzdornej misy.
3.
Na každú placku položíme koliesko paradajky, dochutíme oreganom, soľou a korením a pridáme koliesko mozzarelly.
4.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C približne 10 min. Podávame s kečupom a zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.