FOTORECEPT: Žitné celozrnné sušienky
30
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
žitná celozrnná múka
100
g
mandle mleté
1/2
KL
sóda bikarbóna
200
g
maslo
1
ks
citrón kora aj šťava
3
ks
vajce
1/2
KL
škorica mletá
75
g
hnedý cukor
postup
2.
Nastrúhanú citrónovú koru a šťavu u z jedného citróna rozšľahám s dvoma vajcami, jedným bielkom a škoricou.
3.
Zmiešala som celozrnnú múku, prášok do pečiva a mleté mandle. Okraje obložíme zmäknutým maslom (tukom) a do stredu nalejeme rozšľahanú vaječnú zmes.
4.
Vypracujeme cesto a nechame ho pol hodinu odpočinúť.Prikryjeme ho.
5.
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkám a povykrajujem štvorce o veĺkosti asi 4x4cm. Potom ich posypem hnedým cukrom.
6.
Každý kúsok možeme ozdobiť kúskami mandlí. Pečiem v strede vyhriatej rúry na teplote 200 stupňov asi 15 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.