Pridať recept

Medovníková chalúpka

ingrediencie

Cesto

625 g
hladká múka
500 g
med
100 g
mandle mleté
medovníkové koreniny
tuk

Poleva

500 g
práškový cukor
1 ks
vaječný bielok
1 KL
citrónová šťava

Ozdoba

kandizované ovocie
čokoládové kolieska
cukríky gumové
kyslý drops
malé medovníčky

postup

1.
Z múky, medu, mandlí a korenia zamiesime vláčne cesto. Vymastíme plech a cesto vyvaľkáme na štvorec s hrúbkou 1/2 cm.
 
2.
Z lepenky vystrihneme šablóny na jednotlivé diely chalúpky, položíme na cesto a podľa nich povykrajujeme steny so štítom, bočné steny a strechu. Porozkladáme ich na vymastený plech a asi 15 až 20 minút pečieme pri teplote 200 C do zlatohneda.
3.
Práškový cukor vymiešame s bielkom a citrónovou šťavou na hustú polevu, ktorou naplníme striekacie vrecúško s tenkým otvorom. Okraje jednotlivých častí domčeka postriekame polevou a zlepíme z nich domček.
4.
Sladkosti na výzdobu chalúpky potrieme zo zadnej strany cukrovou hmotou a oblepíme nimi strechu i steny domčeka. Vzhľad a výzdoba medovníkovej chalúpky závisí od vašej fantázie. Chalúpku necháme asi 2 hodiny schnúť a potom ju mierne poprášime cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať