Karfiolová polievka
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
sterilizovaná mrkva
2
ks
zemiaky
1/2
ks
karfiol
1/2
ks
kaleráb
1
ks
petržlen
1
ks
zeleninový bujón
soľ
mleté čierne korenie
maslo
postup
Najprv si očistíme a nakrájame na malé kúsky zeleninu. Do hrnca si dáme kúsok masla a orestujeme na ňom zľahka mrkvu. Podlejeme vodou a pridáme aj ostatnú zeleninu. Pridáme zeleninový bujón a necháme variť, kým zelenina nezmäkne. Potom časť zeleniny odoberieme do hrnčeka a ponorným mixérom ju rozmixujeme. Rozmixovanou zeleninou zahustíme polievku. Nakoniec dochutíme polievku vegetou, soľou a čiernym korením.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.