Kakaový závin
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
100
g
cukor
1
ks
droždie
štipiek
soľ
vajce
300
ml
mlieko
100
ml
olej
Plnka
50
g
kakaový prášok
4
PL
kryštálový cukor
1
PL
olej
postup
1.
Do vlažného mlieka v hrnčeku dáme droždie a 2 lyžice cukru a necháme vykysnúť. Do misy dáme preosiatú múku, soľ, zvyšný cukor a teplým mliekom spracovávame cesto. Postupne pridáme vajce, kvások a nakoniec olej. Vypracujeme hladké a nelepivé cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť (asi 30 minút).
2.
Kakaovú náplň si pripravíme z kakaa, cukru a oleja - prilejeme horúcu vodu, aby nám vznikla hustá kaša. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme si ho na polovicu. Obe časti vyvaľkáme na cca 1 cm hrúbku, potrieme ich olejom a dáme na to kakaovou náplňou. Potom cesto s náplňou zrolujeme. Koláč dáme na plech, potrieme olejom a necháme ešte asi 10 minút postáť. Pečieme cca 25 minút pri 180 stupňoch.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.