Pridať recept

Sendvič zo pšenično-ražnej múky

ingrediencie

500 g
pšenično-ražná múka
4 dl
vlažná voda
1/2 kocka
droždie
2 ČL
soľ
1 PL
celá rasca
2 ČL
cukor
1 ČL
ocot
štipiek
muškátový orech
sezamové semienka na posýpanie

postup

1.
Do preosiatej múky pridáme všetky suroviny, zamiešame do múky,pridáme vodu, ocot a rozmrvené droždie a zarobíme cesto. Cesto by sa malo odlepovať od varechy. Kto má pekárničku, tak si pomôže. Necháme vykysnúť.
 
2.
Po vykysnutí cesto na doske prepracujeme a rozdeníme na poly. Z každej polky vatvarujeme sendvič v dĺžke plechu.plech potrieme a sendviče necháme na ňon asi 20 minút podkysnuť.
3.
Počas tejto doby necháme si nahriať rúru na 200C°, sendviče pretrieme zľahka s vodou a posýpeme sezamom a upečieme. Pri tejto teplote pečieme asi 15 min a ďalších 15 min.stiahneme teplotu na 120-150 C°a dopečieme.
4.
Pred vložením do rúry dáme na dno mištičku s vodou.
5.
Po upečení necháme vychladiť na mriežke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...