Sendvič zo pšenično-ražnej múky
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
pšenično-ražná múka
4
dl
vlažná voda
1/2
kocka
droždie
2
ČL
soľ
1
PL
celá rasca
2
ČL
cukor
1
ČL
ocot
štipiek
muškátový orech
sezamové semienka na posýpanie
postup
1.
Do preosiatej múky pridáme všetky suroviny, zamiešame do múky,pridáme vodu, ocot a rozmrvené droždie a zarobíme cesto. Cesto by sa malo odlepovať od varechy. Kto má pekárničku, tak si pomôže. Necháme vykysnúť.
2.
Po vykysnutí cesto na doske prepracujeme a rozdeníme na poly. Z každej polky vatvarujeme sendvič v dĺžke plechu.plech potrieme a sendviče necháme na ňon asi 20 minút podkysnuť.
3.
Počas tejto doby necháme si nahriať rúru na 200C°, sendviče pretrieme zľahka s vodou a posýpeme sezamom a upečieme. Pri tejto teplote pečieme asi 15 min a ďalších 15 min.stiahneme teplotu na 120-150 C°a dopečieme.
4.
Pred vložením do rúry dáme na dno mištičku s vodou.
5.
Po upečení necháme vychladiť na mriežke.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.