Florida zákusok (aj bezlepkový variant)
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
polohrubá múka alebo bezlepková FARINA
300
g
kryštálový cukor
1,5
dl
mlieko
1,5
dl
olej
1
ks
PDP
6
ks
vajce
soľ
rum
broskyňový kompót
postup
1.
Bokom si vymiešame bielka a soľ na tuhý sneh. V druhej nádobke vymiešame do peny žĺtka s cukrom, striedavo pridávame olej a mlieko, po premiešaní pridávame pomaličky múku zmiešanú s PDP a nakoniec vareškou primiešame "sneh". Dáme piecť na 180 stupňov po upečení a miernom vychladnuti cesto potrieme džemom.
2.
Z mlieka, zlatého klasu a pudingu si uvarime kašu. Chvíľku necháme prechladnúť a pridame palmarin. Necháme vychladnúť a šľahačom všetko prešľaháme.
3.
Na džemom natretý korpus dáme polovicu plnky na ňu broskyne a na plnku vyšľahanú šľahačku. Nakoniec môžeme koláčik ozdobiť nastrúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Kathuska007
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.