Kôprová omáčka
3
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
plátky
hovädzie mäso
3
PL
hladká múka
5
PL
olej
500
ml
mlieko
250
ml
kyslá smotana
soľ
podľa chuti
korenie biele mleté
podľa chuti
čerstvý kôpor
podľa chuti
cibuľa
postup
1.
Najskôr si dáme variť hovädzie mäso. Z oleja a 3 lyžíc hladkej múky pripravíme svetlú zápražku. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a necháme dobre speniť. Zápražku zalejeme studenou vodou a dobre rozmiešame, necháme krátko povariť.
2.
Z kyslej smotany, mlieka a 1 lyžice múky pripravíme zátrepku a za stáleho miešania prilejeme k základu. Za stáleho miešania krátko povaríme, posolíme, okoreníme a odstavíme zo zdroja vyhrievania. Pridáme kôpor, podľa chuti. Potom dáme do omáčky uvarené mäso a necháme prejsť varom. Ako prílohu mam najradšej knedľu.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.