Pridať recept

Karé ala španielske vtáčiky

8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
karé
1 konzerva
kyslá uhorka
6 ks
uvarené vajce natvrdo
2 PL
horčica
4 PL
hladká múka na obaľovanie
3 ks
cibuľa

postup

Karé si nakrájame a vyklepeme. Z jednej strany natrieme horčicou a z obidvoch strán obalíme v múke a v krátkosti opražíme na oleji. Osobitne opražíme 3 malé cibuľky do sklovita a potom pridáme opražené mäso, zalejeme vývarom, pridáme scedené uhorky a dusíme cca hodinu. Zahusťujeme horčicou a hladkou múkou podľa potreby. Nakoniec pridáme obielené vajíčka a môžme servírovať. Výhoda je v tom, že ak ste lenivý viazať španielske vtáčiky, takto ich máte, len s tým rozdielom, že sú rozbalené a na tanier položíte mäso, uhorku aj vajíčko osobitne.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
26.1.2014 08:02 | |
+1 -0
jamám rada španielske vtáčiky ale preto, že som lenivá ich baliť tak to robím tiež podobne ale všetko dávam k mäso do šťavy. A j horčicu aj vajíčka aj uhorky všetko nakrájam a hodím do šťavy. Máso nakrájam na menšie kúsky. Ale vyskúšam aj tento recept
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Najlepší výber: 40 receptov na prípravu bravčového karé. A nie sú to rezne!
Už hľadať nemusíte, toto je najlepší výber! 40 chutných receptov na prípravu bravčového karé
Inšpirujte sa našim výberom najchutnejších spôsobov, ako pripraviť bravčové karé.
Srbské rebierko
Rúru nezapínam, toto je najchutnejšie mäsko z jedného hrnca: Geniálne SRBSKÉ REBIERKO nemá konkurenciu, stačí jeden pohár a celá rodina sýta
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás skvelý chutný recept, ktorý si vždy celá rodina pochvaľuje.