Mäsové guľky v slanine
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
bravčové mäso
200
g
teľacie mäso
200
g
hovädzie mäso
1
ks
cibuľa
2
ks
vajce
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
mletá rasca
150
ml
biele víno
200
g
oravská údená slanina
postup
1.
Bravčové, teľacie a hovädzie mäso umyjeme, osušíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme žĺtky, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, prilejeme víno a poriadne premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vymiešaný z bielkov.
2.
Z pripravenej zmesi vlhkými rukami formujeme guľky. Každú zabalíme do tenkého plátku slaniny, napichneme na špajdle a uložíme do vymasteného pekáča. Pečieme vo vyhriatej rúre, počas pečenia potierame výpekom a raz guľky obrátime. Podávame so zeleninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.