Pridať recept

Mäsové guľky v slanine

ingrediencie

200 g
bravčové mäso
200 g
teľacie mäso
200 g
hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
2 ks
vajce
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
mletá rasca
150 ml
biele víno
200 g
oravská údená slanina

postup

1.
Bravčové, teľacie a hovädzie mäso umyjeme, osušíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme žĺtky, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, prilejeme víno a poriadne premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vymiešaný z bielkov.
 
2.
Z pripravenej zmesi vlhkými rukami formujeme guľky. Každú zabalíme do tenkého plátku slaniny, napichneme na špajdle a uložíme do vymasteného pekáča. Pečieme vo vyhriatej rúre, počas pečenia potierame výpekom a raz guľky obrátime. Podávame so zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Dokonale šťavnaté a úžasne voňavé. Túto vychytávku na mleté rezne sa oplatí poznať!