Zázvorová omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
čerstvý zázvor
1
ks
cibuľa
1
ks
jablko
1
ks
petržlen
2
dl
sladká smotana
0,3
dl
citrónová šťava
1
štipka
cukor
trochu
ocot
trochu
med
podľa chuti
soľ
trochu
kukuričný škrob
postup
1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji so štipkou cukru. Potom k nej pridáme postrúhaný zázvor, postrúhané jablko a petržlen. Pridáme med, soľ, citrónovú šťavu. Všetko zalejeme vodou a necháme dusiť 10 a 15 minút. Ak je omáčka príliš riedka, pridáme trochu škrobu.
2.
Po udusený všetko dohladka rozmixujeme ponorným mixrérom a nakoniec primiešama smotanu. Podľa môžeme pridať trochu octu. Omáčku sa hodí ku grilovanej zelenine, ale aj ku grilovanému mäsu.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.