Kapustová polievka s hubami
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
ks
biela kapusta
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1/2
KL
mletá rasca
1
strúčik
cesnaku
2
ks
paradajka
1
PL
paradajkový pretlak
trochu
olej
1
ks
cibuľa
1/2
ks
pór
120
g
šampiňóny
podľa chuti
cukor
4
PL
kyslá smotana
1
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Kapustu očistíme, pokrájame na rezance, vložíme do hrnca, zalejeme 1 l vriacej vody a privedieme k varu. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou a na miernom ohni varíme približne 15 minút.
2.
Pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájané paradajky, paradajkový pretlak a varíme domäkka.
3.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájaný pór a huby, za stáleho miešania pražíme. Potom zmes prelejeme do polievky, ochutíme troškou cukru a krátko povaríme. Podávame s lyžicou kyslej smotany, posypané petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.