Dusené jablká s posýpkou (apple crumble), FOTORECEPT
ingrediencie
Posýpka
postup
Jednoduchý, ale fantasticky chutný koláč z anglickej kuchyne.
Jablká zbavíme jadierok, rozdelíme na štvrťky a postrúhame spolu so šupkou.
K postrúhaným jablkám pridáme 1 PL škorice a 1PL medu (môžete dať aj viac medu, keď máte jablká málo sladké).
Takúto zmes dáme do zapekacej misy (NEmusíme vytierať maslom, koláč sa určite nepripečie). Takto vložíme do rúry vyhriatej iba na 100 stupňov, a to na 15 minút. Medzitým si urobíme posýpku:
Zo všetkých prísad, ktoré sú spomenuté v úvode spravíme husté cestíčko, ktoré potom mrvíme na jablká.
Ak sa vám bude zdať cesto príliš riedke, pridajte viac orechov alebo múky. Ja mám ale také cestíčko rada, lebo sa potom urobí super kôrka na vrchu a koláč drží po kope.
Po 15-tich minútach, čo sme dali jablká "zohriať" do rúry, zapekaciu misu vyberieme a navrstíme na jablká posýpku. Prikryjeme alobalom a pečieme pri 200 stupňoch 20 minút.
Po 20-tich minútach stiahneme alobal a dopečieme ďalších 20-25 minút. Koláč je hotový, keď je posýpka tuhá a pripečená.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.