Pridať recept

Čokoládovo-marcipánové toliare

25
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
hladká múka
75 g
kukuričný škrob
100 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
50 g
mleté mandle
175 g
maslo
1 ks
vajce

Plnka

1 balíček
tmavá poleva
1 balíček
marcipán
100 g
maslo

Na ozdobenie

1 balíček
svetlá poleva
1 balíček
tmavá poleva

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku a škrob. Pridáme cukor, vanilínový cukor, mandle, maslo alebo margarín a vajce. Ručne vypracujeme hladké cesto.
 
2.
Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 10 minút.
3.
Upečené kolieska necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
4.
Na prípravu náplne rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Marcipán nastrúhame a ručne vymiešame s polevou a maslom. Vždy dve kolieska zlepujeme 1 kávovou lyžičkou náplne (prikladáme k sebe spodnou stranou).
5.
Tmavú a svetlú polevu pripravíme oddelene podľa návodu na obale. Zlepené kolieska v poleve namáčame, prípadne polevou potierame a špáradlom vytvárame v poleve vzory.
6.
TIP: Toliare môžeme uchovávať v dobre uzavretej nádobe asi 2 týždne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať