Pridať recept

Rybí nákyp

ingrediencie

250 g
varené rybie mäso
2 ks
vajce
1,5 dl
hustá bešamelová omáčka
trochu
maslo
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ

postup

1.
Uvarenú rybu očistíme, stiahneme z nej kožu, mäso buď rozdrvíme vidličkou na jemnú kašu, alebo zomelieme. Kašu rozriedime bešamelovou omáčkou, okoreníme, osolíme, a zohrievame.
 
2.
Keď zmes začne vrieť, odstavíme a pomaly za stáleho miešania pridáme žĺtky a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Potom všetko vylejeme do nákypovej formy vymastenej maslom a v mierne teplej rúre pečieme asi 20 minút. Upečený nákyp vyklopíme a hneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať