Pridať recept

Kačica na červenom víne

ingrediencie

1,2 kg
kačka
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
2 ks
jablko
2,5 dl
červené víno
1 ks
cibuľa

postup

Umytú a očistenú kačicu zvonka a zvnútra posolíme a uložíme do pekáča. Okoreníme mletým čiernym korením, rascou, do dutiny vložíme umyté a prekrojené jablká, podlejeme vodou a prikryté pečieme asi hodinu. Potom kačicu otočíme, časť výpeku odoberieme, podlejeme polovicou vína a dopečieme. Počas pečenia polievame výpekom. Upečenú kačicu vložíme do hlbšej servírovacej misy, mastnú časť výpeku odoberieme, dáme na panvicu a opečieme na ňom nakrájanú cibuľu. Cibuľu zalejeme mastným výpekom, zvyšným vínom a za stáleho miešania varíme, kým sa asi polovica šťavy neodparí. Kačicu zdobíme jablkami a podávame s omáčkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať