Pridať recept

FOTORECEPT: Moje francúzske zemiaky

4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
3 ks
vajcia jedno do smotany
1 téglik
smotana kyslá
1 ks
klobása
2 ks
cibuľa
podľa chuti
korenie čierne mleté, soľ morská, olej rastlinný, rasca
200 g
syr na strúhanie

postup

1.
Očistíme si zemiaky. Nakrájame na plátky. Nevaríme, robievam aj zo surových.
Fotorecept: Moje francúzske zemiaky
Fotorecept: Moje francúzske zemiaky
Zdroj: dorisa
 
2.
Do zapekacej misy, ktorú sme vymastili olejom, navrstvíme zemiaky, okoreníme, osolíme.
Fotorecept: Moje francúzske zemiaky
Fotorecept: Moje francúzske zemiaky
Zdroj: dorisa
3.
Klobásku a cibuľu nakrájame.
Fotorecept: Moje francúzske zemiaky
Fotorecept: Moje francúzske zemiaky
Zdroj: dorisa
4.
Navrstvíme ich na prvú vrstvu zemiakov. Uvarené vajcia nakrájame a dáme na klobásku a cibuľu. Posledná vrstva sú zas zemiaky. Smotanu rozhabarkujeme spolu s vajcom a soľou( môže byť aj dochucovadlo ), nalejeme na zemiaky....Pred pečením dáme na vrch strúhaný syr...
Fotorecept: Moje francúzske zemiaky
Fotorecept: Moje francúzske zemiaky
Zdroj: dorisa
5.
...dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme približne 45 minút.
Fotorecept: Moje francúzske zemiaky
Fotorecept: Moje francúzske zemiaky
Zdroj: dorisa
6.
Podávame s cviklou, šalátom, alebo kyslou uhorkou. Dobrú chuť.
Fotorecept: Moje francúzske zemiaky
Fotorecept: Moje francúzske zemiaky
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
spepikfany
1.10.2023 17:19 | |
+3 -1
Ďakujem veľmi pekne za recept. perfektne sa mi to podarilo. Postupoval som presne podľa receptu a som veľmi prekvapený a spokojný.
Anonymný nick
25.7.2019 13:27 | |
+9 -2
Ja ich robím takto a v lete dám zapekaciu misku do remosky a vonku v záhrade počkám až sa upečie k tomu spravím uhorkovy šalát so smotanou
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Lepenice
Len málo ľudí robí ešte tento recept! Ak máte doma zemiaky, urobte si LEPENICE! Toto zemiakové jedlo chutí všetkým a sýta večera je hotová do pol hodiny
Nemáte čas po práci na zdĺhavé varenie? Pripravte si spolu s nami toto fantastické jedlo a nasýtite celú...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...