Kuracie prsia s čučoriedkami
4
porcie
23
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
múka
4
ks
kuracie prsia
2
PL
olivový olej
2
dkg
slanina
100
g
šampiňóny
1
PL
dijonská horčica
300
g
čučoriedka
1/2
ks
citrón
3
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Do plytkého taniera nasypeme múku, soľ a mleté čierne korenie. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a obalíme v múke.
2.
Vo väčšej panvici rozpálime olej. Vložíme do nej kuracie mäso a opekáme ho dochurmkava približne 4 minúty z každej strany. Kuracinu pritláčame lopatkou aby bola rovnomerne hnedá. Do najhrubšej časti zapichneme nôž, aby sme videli, či je mäso prepečené tak, ako byť má.
3.
Kuracie mäso vyberieme z panvice na tanier a udržiavame ho teplé. Do panvice pridáme slaninu a za stáleho miešania ju pražíme približne 2 minúty. Pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny a pražíme ďalšie 2 minúty.
4.
V strede panvice si urobíme miesto, pridáme horčicu a rýchlo zmes premiešame, aby sa huby aj slanina v horčici obalili. Vsypeme čučoriedky, nalejeme citrónovú šťavu, premiešame a ihneď ostavíme. Čučoriedky majú iba prejsť varom, inak by zmäkli.
5.
Kuracie mäso polejeme čučoriedkovou zmesou a podávame ho so zeleninou alebo zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.