Zlatý kebab
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
olivový olej
2
KL
kurkuma
2
strúčiky
cesnaku
600
g
kuracie prsia
2
ks
farebná paprika
1
ks
cibuľa
1
ks
citrón
100
ml
majonéza
75
ml
jogurt
štipiek
čili
1
ks
jarná cibuľka
postup
1.
Do misky nalejeme olivový olej. Pridáme kurkumu, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie a premiešame. Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. V pripravenej zmesi obalíme kuracie kúsky a necháme ich marínovať.
2.
Gril rozohrejeme na maximálnu teplotu. Papriky a cibuľu pokrájame na väčšie kocky. Na kovové ihly napichujeme striedavo kuracinu, papriku a cibuľu. Vložíme ich do veľkej ohňovzdornej a plytkej misy alebo panvice na grilovanie.
3.
Pripravené ihly grilujeme približne 5 minút z každej strany. Mäso sa musí poriadne prepiecť a zelenina by mala zhnednúť.f
4.
V malej miske si pripravíme dressing. Nasypeme do nej nasekanú cibuľku, citrónovú kôru, čili a prilejeme jogurt, majonézu a trochu citrónovej šťavy. Takúto citrónovú majonézu podávame ako dressing ku kebabu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.