Secesná sviečková na smotane
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hovädzia sviečkovica
100
g
slanina
125
g
maslo
1
KL
mleté čierne korenie
1/2
KL
mletý zázvor
2
ks
cibuľa
1/2
balíček
koreňová zelenina
1
vetvička
tymian
1
ks
bobkový list
1
KL
celé čierne korenie
1
KL
nové korenie
trochu
citrónová kôra
1
pohár
biele víno
trochu
vývar
trochu
soľ
1
ks
kyslá smotana
postup
1.
Mäso prešpikujeme pásikmi slaniny obalenej v čiernom korení, zázvore a soli. Povrch mäsa okoreníme, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľkou a prelejeme rozohriatym maslom. Necháme v chladničke odstáť 2 dni.
2.
V hrnci rozškvaríme pokrájanú slaninu, vhodíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zeleninu a korenie a všetko zľahka opražíme. Vložíme mäso, osolíme ho a zalejeme vývarom, vínom a vodou. Pod pokrievkou dusíme 2 až 3 hodiny, podľa veľkosti a kvality mäsa.
3.
Potom mäso vyberieme, dáme na pekáč, podlejeme vývarom a necháme v rúre opiecť.
4.
Z omáčkovej zmesi vyberieme korenie, zvyšok rozmixujeme, pridáme smotanu a dochutíme soľou, citrónom a pod.
5.
Mäso nakrájame, prelejeme omáčkou a podávame s knedľou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.