Zapečené plnené zemiaky
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
zemiaky
150
g
kuracie mäso mleté
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
sušené oregáno
trochu
mletý rozmarín
80
g
tvrdý syr
3
plátky
šunka
trochu
olej
trochu
maslo
postup
1.
Ošúpeme zemiaky a povaríme ich v osolenej vode asi 15 minút. Rozkrojíme ich na dve polovice a vnútornú časť zemiaka opatrne vyberieme.
2.
Mleté mäso osolíme, okoreníme, ochutíme vegetou, oreganom a rozmarínom a na oleji opečieme. Pridáme maslo, pokrájanú šunku, 20 g syra a touto plnkou naplníme vydlabané zemiaky.
3.
Uložíme ich na vymastený plech, posypeme zvyšným syrom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.