Pridať recept

Gnocchi s kuracinou a špenátom

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie mäso
štipiek
vegeta
štipiek
soľ
trochu
olej

Omáčka

štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 PL
hladká múka
100 g
maslo
400 ml
smotana
2 ks
trojuholníkový tavený syr
1 ks
vajce
200 g
špenát
5 strúčikov
cesnaku
100 ml
mlieko
2 balíčky
cestoviny gnocchi

postup

1.
Špenátové listy umyjeme a nasekáme na menšie kúsky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme.
 
2.
Hladkú múku rozmiešame v mlieku spolu s vajcom. Na panvici rozpustíme maslo a opražíme na ňom prelisovaný cesnak. Pridáme nasekaný špenát a opečieme ho. Potom prilejeme smotanu, trojuholníkový syr a za stáleho miešania čakáme, kým sa syr nerozpustí. Nakoniec prilejeme múkovú zmes, dochutíme korením a soľou, varíme do zhustnutia.
3.
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Opražíme ho na oleji doružova a dochutíme. Gnocchi uvaríme vo vriacej slanej vode, scedíme a uložíme na taniere. Posypeme ich kuracím mäsom a prelejeme omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať