Zmrzlina s okoreneným ananásom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vaječný žĺtok
1
ks
vajce
110
g
cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
1/2
liter
mlieko
trochu
vanilková esencia
1
ČL
maizena
1/4
liter
smotana na šľahanie
1
balíček
stužovač šľahačky
Poleva
1
ks
ananás
4
PL
maslo
50
g
cukor
2
PL
potlčené čierne korenie
1
šálka
biele víno
postup
1.
Na panvici vyšľaháme žĺtky, celé vajce, cukor, mlieko a maizenu. Zmes privedieme za stáleho miešanie do varu, a potom hneď odstavíme. Miešame do vychladnutia.
2.
Smotanu vyšľaháme dotuha so štužovačom, vanilkovým cukrom, vanilkovou esenciou a zamiešame do žĺtkového krému. Potom zmrzlinu dáme do formy a vložíme do mrazničky.
3.
Medzitým si pripravíme polevu. Ananás ošúpeme a dužinu pokrájame na kocky.
4.
Na rozpustenom masle skaramelizujeme cukor, potom k nemu pridáme potlčené korenie, opražíme, zalejeme vínom. Potom pridáme kocky ananásu a zohrejeme.
5.
Zmrzlinu dáme do misiek, zalejeme ananásom a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.