Pridať recept

Pečený králik "Villa magna"

ingrediencie

1/2 kg
králičie mäso
1 KL
tymian
5 PL
olej
4 strúčiky
cesnaku
1 PL
sladká mletá paprika
300 ml
hovädzí bujón
200 ml
červené víno
400 g
šampiňóny
2 ks
mrkva
trochu
petržlenová vňať
trochu
soľ
trochu
korenie

postup

1.
Králičie mäso umyjeme a osušíme. Zo soli, korenia a tymiánu vyrobíme koreninovú zmes, ktorou mäso potrieme.
 
2.
V hrnci s hrubým dnom rozpálime olej, dáme doň olúpaný cesnak do zlatohneda ho podusíme. Potom cesnak vyberieme z oleja.
3.
Králičie mäso na horúcom oleji, pri nie veľmi vysokej teplote, zo všetkých strán do zlatohneda opečieme.
4.
Mäso posypeme paprikou a dodusíme. Bujón a červené víno prilejeme do hrnca. V zakrytom hrnci dusíme ešte 30 minút. Zatiaľ očistíme šampiňóny.
5.
Šampiňóny a bazalku pridáme do hrnca a všetko ešte raz premiešame. Dusíme ešte 15-20 minút. Potom odkryjeme hrniec a pečieme obsah ešte ďalších 5-10 minút a tekutinu z hrnca vyvaríme. Šťavu, ak treba, ešte dochutíme soľou a korením. Pred servírovaním pospeme vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať