FOTORECEPT: Jablkový krémeš
36
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Základ
500
g
lístkové cesto
1
kg
jablko
1
ks
vanilkový cukor
1
ks
škoricový cukor
Piškótové cesto
2,5
dl
kyslá smotana
25
dkg
práškový cukor
25
dkg
hrubá múka
1
ks
prášok do pečiva
10
dkg
mleté orechy
7
PL
olej
2
PL
kakao
Poleva
1
ks
čokoláda
trochu
maslo
postup
2.
Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Prvé rozvaľkané cesto uložíme na plech.
3.
Očistené a nastrúhané jablká udusíme s vanilkovým a škoricovým cukrom do mäkka. Po vychladnutí ich natrieme na pripravené lístkové cesto.
4.
V mise vymiešame všetky suroviny na piškótové cesto a natrieme na jablká.
5.
Na záver prikryjeme druhým rozvaľkaným lístkovým cestom.
6.
Aby sa nám cesto pri pečení veľmi nenafúklo popicháme ho vidličkou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.