Čerstvý hovädzí vývar
nízka
náročnosť
ingrediencie
2,25
litre
voda
2
ks
bobkový list
2
ks
mrkva
1
ks
pór
2
ks
zeler
2
ks
cibuľa
6
ks
klinčeky
500
g
hovädzia kosť
postup
1.
Použijeme nasekané kosti a najlepšie aj s kúskami hovädzieho mäsa. Dáme ich na pekáč a pečieme vo vyhriatej rúre 30 až 50 minút pri teplote 230°C, teda až kým nezhnednú.
2.
Kosti potom vložíme do veľkého hrnca a pridáme pokrájanú zeleninu, cibule do ktorých sme napichali klinčeky a primiešame aj zvyšné ingrediencie. Privedieme k varu a odstraňujeme prípadnú penu, ktorá sa pri varení pripraví.
3.
Prikrývkou prikryjeme hrniec a budeme ich dusiť na miernom ohni asi 3 až 4 hodiny. Precedíme vývar a necháme ho vychladnúť. Odstránime prípadný tuk z povrchu a vložíme vývar do chladničky. Ak ho skladujeme dlhšie ako deň, je potrebné ho každý deň prevariť, nechať rýchlo vychladnúť a opäť ho vložím do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.