Pridať recept

Račí termidor

ingrediencie

2 ks
uvarený morský rak
mletá sladká paprika
1 ks
citrón

Omáčka

30 g
maslo
2 ks
šalotka
120 ml
biele víno
120 ml
rybací vývar
150 ml
smotana na šľahanie
1/2 ČL
horčica
1 PL
citrónová šťava
2 PL
petržlenová vňať
2 ČL
palina
soľ
mleté čierne korenie
80 g
tvrdý syr

postup

1.
Raky pozdĺžne prekrojíme, z klepiet, chvosta a hlavy vyberieme mäso a nakrájame ho na malé kúsky. Panciere vyčistíme a odložíme.
 
2.
Ideme na omáčku. Vezmeme menší hrniec, roztopíme v ňom maslo, pridáme šalotku a opražíme. Prilejeme víno a varíme 3 minúty. Polovica tekutiny sa musí odpariť.
3.
Prilejeme vývar, smotanu, miešame, varíme, kým omáčka nezhustne. Pridáme horčicu, citrónovú šťavu, bylinky, osolíme, okoreníme a vmiešame polovičné množstvo syra, ktorý sme najemno nastrúhali.
4.
Vyhrejeme gril. Do omáčky pridáme mäso, rozdelíme ho do pancierov a posypeme zvyšným syrom.
5.
Pekáč vystelieme alobalom, dáme doň panciere a grilujeme 3 minúty. Posypeme trochou mletej papriky, pažítkou a podávame horúce s mesiačikmi citróna.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať