Račí termidor
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
uvarený morský rak
mletá sladká paprika
1
ks
citrón
Omáčka
30
g
maslo
2
ks
šalotka
120
ml
biele víno
120
ml
rybací vývar
150
ml
smotana na šľahanie
1/2
ČL
horčica
1
PL
citrónová šťava
2
PL
petržlenová vňať
2
ČL
palina
soľ
mleté čierne korenie
80
g
tvrdý syr
postup
1.
Raky pozdĺžne prekrojíme, z klepiet, chvosta a hlavy vyberieme mäso a nakrájame ho na malé kúsky. Panciere vyčistíme a odložíme.
2.
Ideme na omáčku. Vezmeme menší hrniec, roztopíme v ňom maslo, pridáme šalotku a opražíme. Prilejeme víno a varíme 3 minúty. Polovica tekutiny sa musí odpariť.
3.
Prilejeme vývar, smotanu, miešame, varíme, kým omáčka nezhustne. Pridáme horčicu, citrónovú šťavu, bylinky, osolíme, okoreníme a vmiešame polovičné množstvo syra, ktorý sme najemno nastrúhali.
4.
Vyhrejeme gril. Do omáčky pridáme mäso, rozdelíme ho do pancierov a posypeme zvyšným syrom.
5.
Pekáč vystelieme alobalom, dáme doň panciere a grilujeme 3 minúty. Posypeme trochou mletej papriky, pažítkou a podávame horúce s mesiačikmi citróna.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.