Zapekané zemiaky s karfiolom
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
karfiol
1
kg
zemiaky
30
g
syr
30
g
maslo
2
PL
hladká múka
200
ml
smotana na šľahanie
40
g
kečup
2
ks
vajce
strúhanka
mleté čierne korenie
olej
soľ
postup
Očistené zemiaky a karfiol pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Pekáč vymastíme a vysypeme strúhankou. Na dno poukladáme kolieska zemiakov, potom karfiol a na vrch opäť zemiaky. Posypeme strúhaným syrom a polejeme omáčkou. Tú si pripravíme vyšľahaním múky, masla, kečupu, vajec a smotany. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Pečieme dozlatista pri teplote 180°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.