Provensálska zeleninová polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
baklažán
2
ks
tekvica
1
ks
červená paprika
2
PL
olivový olej
250
g
paradajka
4
ks
šalotka
4
strúčiky
cesnaku
trochu
citrónová šťava
1
liter
slepačí vývar
postup
1.
Baklažán ošúpeme, rozpolíme a narežeme dužinu. Dobre posolíme, aby vytiekla z neho horká šťava. Takto ho necháme asi 30 minút.
2.
Tekvicu a papriku očistíme, rozpolíme po dĺžke. Poukladáme na vymastený plech.
3.
Baklažány opláchneme, uložíme na vymastený plech k tekvici a paprike, potrieme olivovým olejom, okoreníme a dáme piecť do rúry na 25 minút. Potom k nemu pridáme paradajky, šalotku, cesnak a pečieme ďalších 25 minút, kým zelenina nezmäkne.
4.
Po vychladnutí, oddelíme zo zelrniny dužinu od šupky a nakrájame ju na malé kúsky, ktoré potom roztlačíme na hladkú kašu. Preložíme ju do hrnca, pokvapkáme citrónovou šťavou, prilejeme vývar a pomaly varíme asi 10 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.