Zapečené cestoviny s tuniakom
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
cestoviny
1
konzerva
kondenzovaná pasta na prípravu hubovej polievky
120
ml
mlieko
1
konzerva
tuniak vo vlastnej šťave 200 g
1/2
konzerva
kukurica
1/2
konzerva
hrášok
1
ks
cibuľa
1
ks
červená paprika, pokrájaná nadrobno
4
PL
petržlenová vňať
štipiek
mletá štipľavá paprika nemusí byť
115
g
nastrúhaný čedar
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Vo väčšom hrnci uvedieme do varu osolenú vodu. Nasypeme cestoviny, pomiešame a varíme o 2 minúty kratšie, ako uvádza návod na obale.
2.
Medzitým vyhrejeme rúru na 220 °C a vymastíme ohňovzdornú misu s objemom 1,5 l.
3.
Cestoviny scedíme a odložíme nabok. V tom istom hrnci pomaly ohrejeme pastu na hubovú polievku premiešanú s mliekom. Pridáme tuniaka, kukuricu, hrášok, cibuľu, papriku, petržlenovú vňať, štipľavú papriku a polovičné množstvo syra. Premiešame. Keď je zmes horúca, primiešame cestoviny. Osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti.
4.
Pripravené cestoviny naložíme do ohňovzdornej nádoby a navrchu zarovnáme. Posypeme zvyšným syrom, vložíme do rúry a zapekáme 30-35 minút, kým povrch nezíska zlatohnedú farbu. Podávame horúce priamo z nádoby. VHODNÁ PRÍLOHA: Zelený šalát premiešaný s kúskami cesnakovej hrianky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.