Minestrone s parmezánom
4
porcie
125
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
suchá biela fazuľa
2
PL
olivový olej
2
stonky
stopkový zeler, nakrájaný nadrobno
2
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
1
konzerva
olúpané a pokrájané rajčiaky
750
ml
kurací alebo zeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
60
g
drobnejšia cestovina
4
PL
petržlenová vňať
25
g
nastrúhaný parmezán
postup
1.
Fazuľu nasypeme do misy, zalejeme studenou vodou a necháme namočenú aspoň 6 hodín alebo celú noc.
2.
Fazuľu scedíme, dáme do väčšieho hrnca, zalejeme studenou vodou a prudko uvedieme do varu. Ak sa začne na vrchu tvoriť pena, odoberieme ju. Varíme 10 minút, potom plameň zmiernime na minimum, hrniec zakryjeme a fazuľu varíme 1 hodinu, kým nie je mäkká. Dôkladne scedíme a odložíme nabok.
3.
Hrniec vypláchneme, osušíme a pomaly v ňom rozohrejeme olej. Pridáme zeler, mrkvu, cibuľu a za občasného miešania pražíme 5 minút, aby zelenina zmäkla. Pridáme fazuľu, rajčiaky aj so šťavou, vývar a podľa vlastnej chuti osolíme a okoreníme. Premiešame a uvedieme do varu. Potom zakryjeme a pomaly varíme 20 minút.
4.
Vsypeme cestoviny a pomaly varíme ešte 10-15 minút, aby zostali al dente. Pridáme petržlenovú vňať a parmezán. Premiešame a dochutíme. Polievku podávame horúcu, môžeme ešte posypať parmezánom alebo petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.