Pridať recept

Rajčinová polievka s ryžou

ingrediencie

140 g
paradajkový pretlak
4 PL
olej
1 PL
hladká múka
3 ks
nové korenie
1 ks
bobkový list
1/4 ks
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
100 ml
mlieko
1 liter
voda
petržlenová vňať
1 hrsť
varená ryža

postup

1.
Olej rozpálime v hrnci, pridáme múku a za stáleho miešania urobíme svetlú zápražku. Prilejeme studenú vodu, premiešame, pridáme cibuľu, bobkový list, nové korenie, soľ a varíme 15 minút. Potom vyberieme z polievky korenie, bobkový list a pridáme rajčinový pretlak.
 
2.
Polievku zjemníme mliekom alebo smotanou a necháme prejsť varom. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a pridáme uvarenú ryžu. Podávame ozdobenú petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Žiadne hladovanie, až päť kilogramov týždenne! Príjemné chudnutie s polievkovou diétou
Žiadne hladovanie, až päť kilogramov týždenne! Príjemné chudnutie s polievkovou diétou
Polievky vás zahrejú, sú chutné - a pomôžu vám schudnúť. Sú nízkokalorické, neobsahujú takmer žiadne...
Toto pridávajte do paradajkovej polievky namiesto smotany. Bude jemná a krémová
Toto pridávajte do paradajkovej polievky namiesto smotany. Bude jemná a krémová
Paradajková polievka je veľmi obľúbená polievka a je len málo ľudí, ktorí ju nemajú radi. Dá sa pripraviť...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...