Zeleninová nátierka
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Majonéza
2
ks
žĺtok
300
g
olej
trochu
citrónová šťava
štipiek
soľ
Ostatné
2
ks
paradajka
1
ks
hlávkový šalát
2
PL
olej
2
ks
žĺtok
1
PL
citrónová šťava
štipiek
soľ
1
kocka
cukor
1
PL
horčica
1
pohár
ocot
2
ks
vajce
postup
1.
Žĺtky dôkladne zbavené bielkov mierne osolíme a dôkladne vymiešame metličkou. Zo začiatku primiešavame olej veľmi opatrne. Keď hmota začne hustnúť, olej prilievame v tenkom pramienku za stáleho miešania, až kým nezhustne. Mala by sa zachytávať na metličku, až vytvorí knedlík. Hmotu potom zriedime citrónovou šťavou a olej znovu prilievame pokým nezhustne.
2.
Postupne pridáme citrónovú šťavu,soľ, cukor, horčicu a ocot. Vajcia uvarené natvrdo rozmiešame, pretrieme cez sito a primiešame do majonézu. Pridáme aj trochu šalátu a dobre umyté paradajky pokrájané na malé kocky. Nátierku natierame na pečivo.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.