Pridať recept

Zemiaky s klobáskou

ingrediencie

1 kg
zemiaky
200 g
slanina
200 g
klobása
3 ks
cibuľa
1 ks
pór
4 strúčiky
cesnaku
2 PL
maslo
mleté čierne korenie
soľ
rozmarín
vývar z údeného mäsa

postup

1.
Ošúpeme zemiaky a pokrájame ich. Nakrájame pór, cibuľu a pretlačíme cesnak a všetko speníme na rozohriatom masle. Zmiešame zemiaky s cibuľkovou zmesou, primiešame na kocky pokrájanú slaninu, kolieska slaniny, okoreníme, osolíme a ochutíme rozmarínom.
 
2.
Takto pripravenú zmes nanesieme na pekáč a zalejeme vývarom z mäsa a to tak, aby boli zemiaky ponorené. Rúru najskôr predhrejeme na 200°C a budeme ich piecť trištvrte hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...