Domáci keks
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hladká múka
200
g
margarín
240
g
práškový cukor
1
ks
vajce
1
ks
žĺtok
1
balíček
prášok do pečiva
1/2
dl
kyslá smotana
citrónová kôra
vanilkový cukor
soľ
postup
1.
Do múky pridáme nakrájaný margarín, cukor, štipku soli, vajce, žĺtok, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor, prášok do pečiva, smotanu a vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu stáť.
2.
Na pomúčenom lopári ho vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm, ostrôžkou pokrájame na rôzne tvary.
3.
Uložíme na pomastený plech a upečieme.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.