Zemiakové karbonátky
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky
štipiek
soľ
3
ks
žemľa
1
ks
cibuľa
trochu
olej
štipiek
majorán
2
ks
vajce
2
ks
bielok
trochu
strúhanka
postup
Očistené zemiaky nakrájame na štvrtky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Potom scedíme a prelisujeme. Pridáme v mlieku namočené a vytlačené žemle, očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu opraženú na oleji, majorán, soľ, vajcia a všetko spolu dobre spracujeme. Z masy sformujeme guľôčky, ktoré obalíme v rozšľahaných bielkoch a v preosiatej strúhanke. Na rozohriatom oleji vyprážame z oboch strán.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.