Plnené pečené zemiaky
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
8
ks
nové zemiaky
200
g
mrazený hrášok
200
g
údená slanina
1
ks
cibuľa
120
g
tvrdý syr
1
strúčik
cesnaku
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
zväzok
petržlenová vňať
200
g
uvarené zemiaky v šupke
postup
1.
Zemiaky umyjeme kefkou, dáme na plech, upečieme a necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a spolu opražíme. Z vychladnutých zemiakov odrežeme vrch a vnútro čiastočne vydlabeme.
2.
Vnútro zemiakov osolíme, roztlačíme vidličkou na kašu, pridáme zemiaky uvarené v šupke a postrúhané na jemnom strúhadle, hrášok, strúhaný syr, pretlačený cesnak, soľ,korenie a premiešame. Potom zmesou naplníme zemiaky, rozložíme na vymastenom pekáči, obložíme zvyšnou plnkou a nakoniec zapečieme vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.