Pridať recept

Ryžová kaša so sušeným ovocím

ingrediencie

500 ml
mlieko
200 ml
voda
50 g
hrozienka
80 g
ryža
50 g
sušené figy
1 ks
pomaranč
80 g
krupicový cukor
50 g
sušené datle
škoricový cukor
práškový cukor

postup

1.
Z pomaranča nastrúhame kôru a zmiešame ju s cukrom a pomarančovou šťavou. Necháme odstáť aspoň 2 hodiny, ale dobré je aj do druhého dňa. Na malé kúsky nakrájame datle a figy, pridáme hrozienka a namočíme ich do studenej vody minimálne na 2 hodiny, aby zmäkli.
 
2.
Ryžu opláchneme a vsypeme ju posolenej vriacej vody a povaríme 5 minút, zlejeme vodu a ryžu zalejeme horúcim mliekom. Varíme pomaly za stáleho miešania asi štvrť hodinku domäkka. Následne do horúcej kaše primiešame pomarančovú kôru a sušené ovocie, z ktorého sme zliali prebytočnú vodu. Takto pripravenú kašu servírujeme posypanú škoricou, ktorú sme zmiešali s práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Figový tvarohový koláč
Sladké dobroty z čerstvých fíg
5 receptov na maškrty z nutrične bohatých a pritom vždy delikátnych fíg.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...