Kurča s hubovou omáčkou
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
ml
polotučná smotana
150
ml
kurací vývar
350
g
šampiňóny
25
g
maslo
1
PL
olivový olej
1
PL
hladká múka
4
ks
kuracie prsia
4
ks
jarná cibuľka
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Na nízku teplotu predhrejeme rúru, aby sme v nej mohli uskladniť mäso. Zohrejeme olivový olej s maslom vo väčšej panvici. Osolíme a okoreníme z oboch strán kuracie prsia.
2.
Vložíme ich do rozohriatého tuku a budeme ich opekať z každej strany dozlatista asi 2 - 3 minúty. Následne zmiernime plameň, zakryjeme a dusíme 8 - 10 minút. Keď dusíme obrátime ich raz.
3.
Medzitým očistíme cibuľky, odrežeme korienky, zelenú vňať a nakrájame na tenké kolieska. Očistíme huby a nakrájame ich na tenké plátky.
4.
Ako náhle sa na panvici z mäsa uvoľňuje, len číra šťava vyberieme ho, zakryjeme a dáme na tanier a potom ho vložíme do teplej rúry.
5.
Nakrájané cibuľky a šampiňóny vložíme do panvice s tukom, rovnomerne ich rozložíme po dne a pražíme 3-4 minúty, až kým nie sú mäkké. Občas premiešame.
6.
Potom keď sú huby a cibuľky opražené poprašíme ich múkou, chvíľku podusíme a prilejeme vývar a pri ustavičnom miešaní ich necháme zovrieť. Omáčku povaríme 2 až 3 minúty, následne zmiernime oheň a prilejeme smotanu. Do tejto omáčky vložíme teplé kuracie prsia aj si šťavou a prehrejeme ešte 2 - 3 minútky.
7.
Keď sú kuracie prsia hotové upravíme ich na predhriate taniere, prelejeme horúcou omáčkou a servírujeme.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.