Pridať recept

Rizoto s krevetami a hráškom

ingrediencie

200 g
ryža
100 g
krevety
500 ml
vývar
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
150 ml
olivový olej
1 ČL
soľ
100 ml
biele víno
100 g
mrazený hrášok
50 g
maslo
1 ČL
mleté čierne korenie
trochu
citrónová šťava

postup

1.
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji. Chvíľu podusíme. Pridáme ryžu, soľ, trošku vína a restujeme. Občas pridáme vývar a miešame.
 
2.
Päť minút pred koncom pridáme mrazené krevety, hrášok, maslo a odstavíme. Polejeme olivovým olejom a môžeme posypať čiernym korením, ktoré dodá lepšiu chuť rizotu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Zelený, sladký a veľmi zdravý: Jesť by sme ho mali takto
Podporuje trávenie, chráni srdce a udržiava krvný tlak i cholesterol v zdravých hodnotách. Zelený hrášok by sme mali jesť takto
Jednou z prvých úrod v našich končinách je hrášok. Táto rastlinka s dlhou tradíciou je u nás...