Pridať recept

Plnené rajčiaky

ingrediencie

4 ks
väčšie rajčiaky
150 g
bravčové mäso
40 g
ryža
40 g
olej
10 g
cibuľa
1 ks
vajce
20 g
hladká múka
100 ml
mlieko
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Rajčiaky očistíme, vŕšky odrežeme od stopky, vnútro vyberieme lyžičkou a dáme ho rozvariť.
 
2.
Mäso zomelieme s cibuľou, pridáme čistú ryžu, čierne korenie, soľ a vajce. Dobre premiešame a naplníme rajčiaky a zakryjeme odrezanými vŕškami.
3.
Naplnené rajčiaky uložíme do zapekacej misy, podlejeme rozvarenou a pretretou šťavou a zakryté dusíme.
4.
Z masti a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju mliekom a prilejeme do šťavy, v ktorej sa dusili rajčiaky a povaríme.
5.
Podávame s pečenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Dobrá plnka premení vaše mäso na delikatesu
Zdajú sa vám vaše mäsové recepty jednotvárne? Pridajte do nich zaujímavú plnku a hneď budete mať z toho...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...