Čerešňová torta s vanilkovým krémom
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
160
g
maslo
160
g
práškový cukor
8
ks
vaječný žĺtok
1
ks
vajce
160
g
mandle
80
g
čokoláda
100
g
strúhanka
8
ks
vaječný bielok
1
ks
potlčený klinček
trochu
mletá škorica
maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
čerešne na ozdobu
Vanilkový krém
2
dl
sladká smotana
50
g
cukor
3
ks
vaječný žĺtok
1
balíček
vanilkový cukor
10
g
maslo
2
PL
rum
postup
1.
Maslo a cukor vymiešame do peny, pridáme žĺtky, celé vajce, zomleté mandle, potlčený klinček, mletú škoricu, postrúhanú čokoládu. Postupne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov spolu so strúhankou. Takto vymiešané cesto nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Pečieme asi 1 hodinu.
2.
Po vychladnutí tortu rozrežeme a naplníme vanilkovým krémom. Povrch taktiež potrieme, posypeme postrúhanou čokoládou. Zo zvyšku krému urobíme na tortu malé ozdoby, na ktoré poukladáme čerešne.
3.
Vanilkový krém: Sladkú smotanu a mlieko zmiešame s cukrom, žĺtkami, maslom a vanilkovým cukrom. Šlaháme vo vodnom kúpeli, až kým krém nezhustne. Krém odstavíme a miešame, až kým nevychladne. Pridáme trochu rumu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.