Ovocný koláč pod sklom
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
140
g
maslo
140
g
práškový cukor
2
ks
vajce
1
balíček
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
250
g
hladká múka
marhuľový lekvár
Želatína
10
g
želatína
1
dl
studená voda
100
g
jemný kryštálový cukor
citrónová šťava
postup
1.
Maslo, práškový a vanilkový cukor, celé vajcia, postrúhanú citrónovú kôru miešame spolu asi 20 minút. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme cesto. Takto pripravené cesto dáme do suchej tortovej formy a upečieme v mierne vyhriatej rúre.
2.
Po upečení cesto natrieme marhuľovým lekvárom alebo môže byť aj ríbezľový. Poukladáme naň plátky pomaranča, kivi, ananásu a hrozno. Celý povrch zalejeme želatínovou polevou a necháme stuhnúť.
3.
Želatína: Želatínu zalejeme vodou a necháme 2 hodiny pučať. Pridáme cukor, citrónovú šťavu a na miernom ohni pomaly roztopíme (nesmie vrieť). Na koláč ju nalievame ešte kým je teplá.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.