Jemná citrónová bábovka
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
200
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
citrónová kôra a šťava
230
g
polohrubá múka
maslo na vymastenie a múka na vysypanie plechu
Citrónová poleva
100
g
práškový cukor
1
PL
voda
3
ČL
citrónová šťava
postup
1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme k nim citrónovú šťavu a postrúhanú citrónovú kôru a šľaháme, až kým sa objem cesta nezvýši na dvojnásobok.
2.
Keď je zmes vyšľahaná, pridáme do nej múku. Cesto vylejeme do tortovej vencovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Bábovku dáme piecť do vyhriatej rúry na 45 minút. Po vychladnutí bábovku polejeme citrónovou polevou. AK chcete, môžete ju ozdobiť mandľami alebo orieškami.
3.
Citrónová poleva: Cukor, vodu a šťavu vymiešame dohladka. Pokiaľ je poleva hustá, rozriedime ju citrónovou šťavou, ak je zas riedka, pridáme cukor. Poleva sa musí hneď použiť, aby nestuhla.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.