Ríbezľové tortičky
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
150
g
práškový cukor
140
g
hrubá múka
trochu
citrónová kôra
trochu
citrónová šťava
maslo a múka na vymastenie a vysypanie plechu
250
g
ríbezle
2,5
dl
smotana na šľahanie
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Z bielkov si vyšľaháme sneh, postupne do neho po lyžiciach pridáme cukor, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru a šťavu a nakoniec múku. Cesto dáme na vymastený a vysypaný plech s vyšším okrajom a upečieme do zlata.
2.
Keď je piškóta ešte vláčna povykrajujeme z nej vrúbkované kolieska a necháme ich vychladnúť. Navrch dáme vyšľahanú smotanu s vanilkovým cukrom a do stredu dáme ríbezle.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.